Kurumsal firmalara ait cihazların internet ortamında yer alan zararlı yazılımlardan korunması gerekir. Bu hem firmanın hizmet vermeye devam edebilmesi hem de sahip olduğu verileri saklayabilmesi açısından önem taşır.
Kurumsal firmalar başta olmak üzere tüm işletmelerin veri, cihaz ve donanım güvenliğini sağlamak amacıyla tercih edebileceği birçok yöntem vardır. Bu yöntemler arasında VPN kurulumu ve kullanımı da yer almaktadır.
Kurumsal firmalar tarafından kullanılacak olan VPN yöntemi, en basit ve en güvenilir veri koruma yöntemlerinden biridir. Şirket ağı için özel olarak kullanılan bu yöntem hem ekonomik hem de kolay kullanım imkanına sahiptir. Bu nedenle veri ve cihaz güvenliğini sağlamak amacıyla tercih edilecek olan VPN kullanımı diğer network çözümleri kadar önem taşır.
VPN Nedir? Ne İşe Yarar?
VPN sadece firmalar tarafından kurumsal amaçlar doğrultusunda değil aynı zamanda bireysel olarak da kullanılan yöntemler arasında yer alır. Virtual Private Network kelimelerinin kısaltılmışı olan VPN özel ağ anlamına gelir. Yani VPN sayesinde ağa bağlanan her cihazın kendine ait farklı bir ağ kurabilmesi mümkündür.
Bireysel olarak kullanılabilen basit VPN türleri daha çok özgür bir internet kullanımı için tercih edilmektedir. Ancak kurumsal firmalar ve büyük işletmeler için bu durum aynı değildir. Kurumsal işletmelerin VPN network çözüm yöntemini kullanmasındaki asıl sebep cihaz güvenliğini sağlamaktır.
VPN de bu noktada cihaz ve veri güvenliğini sağlar. Bunu da işletme ağına bağlı olan cihazların farklı bir ülke servislerini kullanarak ağa katılmasını sağlar. Bu sayede takip edilemez bir ağ bağlantısı oluşturulabilir. Bu sayede de internet ortamında istenilen güvenlik cihaz ve veriler için sağlanmaktadır. Ayrıca VPN cihazın ve ağın sahip olduğu IP adresini de gizlemeye yarar. Özellikle bu yönüyle günümüzde en çok tercih edilen network çözümleri arasında yer alır .
İşletmelerde VPN Kullanımı
İşletmelerde ve kurumsal firmalarda VPN kullanımı, özellikle son dönemde internet ortamında bulunan kötü yazılımların artmasından dolayı tercih edilmektedir. Kötü yazılımların ve şirket bazlı veri hırsızlığının artması kurumsal firmaları bir network çözümü arayışına götürür. Firewall, IT alt yapısı ve özel sunucu gibi çözümlerin yanı sıra VPN de network çözümleri arasında yer almaktadır.
Şirketler siber güvenliğin sağlanması amacıyla tercih edilen VPN aynı zamanda şirket dışarısından da şirket ağına daha güvenilir ve kolay bir şekilde bağlanılmasına imkan tanır. VPN sayesinde şirketler tarafından güvenli bir şekilde veri ve ağ paylaşımı yapılabilmektedir.
Korsan yazılımlar, kötü amaçlı saldırılar, veri hırsızlığı gibi saldırılar karşısında güvenlik önlemi almak amacıyla işletmelerde VPN kullanımı yapılır. Kurumsal firmalar tarafından da tercih edilen VPN kullanımı, şirketlerin ve firmaların ağ üzerinden hizmet vermeye devam edebilmeleri açısından önemlidir.
Kurumsal Firmalarda VPN Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Kurumsal firmalarda VPN kullanmak birçok avantajı da beraberinde getirir. Son dönemde hem işletme hem de bireysel amaçlar doğrultusunda en çok kullanılan çözümlerin başında yer alan VPN sistemi, kendi içerisinde avantajlara sahiptir. Bunlar ise genel olarak aşağıdaki gibidir;
- Şirket dışından şirket ağına daha kolay bağlanmaya imkan tanır
- Şirket ağına bağlı olan cihazların IP adreslerini gizler
- Güvenilir ağ paylaşımı yapmaya imkan tanır
- Ağ üzerinden yapılacak olan veri paylaşımının güvenilir olmasını sağlar
- Veri hırsızlığına karşı en güvenilir yöntemler arasında yer alır
- Siber saldırılara karşı şirket cihazlarını korur
- Kurumsal firma ağına bağlı olan tüm cihazların ve verilerin korunmasına olanak sağlar
- VPN sadece bilgisayarları değil telefon ve tablet gibi ağa bağlı cihazları da korumak için tercih edilebilir
- Her işletme ve kurumsal firma için güvenilir bir koruma kalkanı oluşturur
Yukarıdaki avantajlara sahip olan VPN sistemleri, işletmeler ve kurumsal firmalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
İşletmelerde VPN Kurulumu ve Kullanımı Nasıl Yapılır?
IT alt yapısına bağlı network çözümlerinden biri olan VPN kurulumu, IT Plus Teknoloji Hizmetleri tarafından sizlere sunulmaktadır. Bu hizmet sayesinde şirketiniz ve işletmeniz için gerekli network çözümleri sizlere sağlanır. Bu çözümler arasında VPN de yer alır. Ayrıca şirketiniz için gerekli olan diğer güvenlik hizmetleri de yine firmamız tarafından sizlere sunulmaktadır. Siz de şirket, bilgisayar, ağ ve veri güvenliğini sağlamak için IT Plus Teknoloji Hizmetleri ile iletişim kurabilir, hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.